MSD Animal Health Academy
Veterinair Preventie Professional
Opleidingsprogramma
Speciaal ontwikkeld voor veterinaire professionals, die een stap verder willen in preventieve diergeneeskunde.
Situationeel Leiderschap
Opleidingsprogramma
Voor dierenartsen, managers en leidinggevenden uit de praktijk met als doel het inzetten van de juiste leiderschapsstijl op het juiste moment.
Veterinair Diabetes Consulent
OPLEIDINGSPROGRAMMA
De vernieuwde opleiding tot Veterinair Diabetes Consulent is een unieke kans om de diabeteskennis van jullie praktijk uit te breiden en gezond diabetesmanagement op de kaart te zetten! De opleiding bestaat uit 5 interactieve e-learningmodules en een inspirerende diabetes- en communicatietraining op locatie bij MSD Animal Health.
VacciBeter Beschermd
Opleidingsprogramma
Met VacciBeter Beschermd biedt MSD Animal Health een totaalaanpak om de vaccinatiegraad in uw praktijk te verhogen. We helpen u meer inzicht te krijgen in uw klantenbestand en creëren nieuwe kansen om de kwaliteit van preventieve gezondheidszorg in uw praktijk te verbeteren.
Maatwerktrainingen
Training
Verschillende maatwerktrainingen, met als doel: het verbeteren van vaardigheden en samen oefenen met communicatie uitdagingen.
DISC training
Training
Leer jezelf, het team en de klanten beter kennen met deze DISC training. Voor een betere samenwerking met collega’s. Een interactieve training met diverse werkvormen.
Strategisch Leiderschap Varkenshouderij
OPLEIDINGSPROGRAMMA
De studiereeks Strategisch Leiderschap is spreciaal ontwikkeld voor varkenshouders en bedrijfsleiders die het maximale uit hun bedrijf willen halen. Goed gezondheidsmanagement gaat dan ook hand in hand met een goede bedrijfsvoering en personeelsmanagement.
Zorgplan Adviestraining
TRAINING
Adviestraining met als doel: op effectieve wijze het zorgplan inzetten ter ondersteuning van preventieve zorgadviezen.
Digitale marketing voor de dierenartsenpraktijk
Opleidingsprogramma
Met de juiste kennis en kunde kan digitale marketing van grote waarde zijn voor de dierenartsenpraktijk. Daarom heeft digiRedo, in samenwerking met MSD Animal Health, een training ontwikkeld, speciaal voor medewerkers van de praktijk.
Ontworming Benelux ESCCAP-richtlijn
Webinar
Video van webinar met praktische aspecten van de richtlijnen. Doel is handvatten geven om preventieve diergezondheid bespreekbaar te maken.
PIA in Beeld
DIERHOUDER INFO
Op deze pagina bieden we u een reeks korte video’s over PIA aan. Van diagnostiek tot behandeling zijn in beeld gebracht.
Geen producten gevonden
Hoe kan ik me inschrijven voor de opleidingen?
De meeste opleidingen zijn alleen toegankelijk voor geregistreerde paraveterinairen of dierenartsen. Hiervoor dient u een geactiveerd Connect account te hebben en heeft u uw registratienummer nodig van het Diergeneeskunderegister. Bekijk hieronder het inschrijfproces in 4 stappen voor deze trainingen.
1. Log in
Log in op uw MSD Connect account. (Persoonlijke account voor toegang tot: Academy, eShop, veterinaire content).
3. Bekijk instructie
Bekijk hier de instructie om een MSD Connect account aan te maken.
4. Schrijf u in
U kunt zich inschrijven voor de opleiding van uw keuze in de leeromgeving.
Meer weten over de MSD Animal Health Academy?
MSD Animal Health Academy biedt diverse opleidingsmogelijkheden over verschillende onderwerpen. Zowel traditioneel klassikaal onderwijs als ook verschillende vormen van online leren. Vooral de combinatie blijkt efficiënt en effectief in onze programma’s. Opleidingen worden georganiseerd bij u in de praktijk, bij ons op een MSD Animal Health locatie of op een andere nader te bepalen locatie.
Binnen onze academy bieden we verschillende soorten opleidingen aan:
1. Opleidings-programma
Hybride opleiding, een combinatie van online en klassikale opleidingen.
2. Training
Klassikale training (eventueel vooraf gegaan door een intakegesprek of vragenlijst).
3. Webinar
Online sessie (live of opgenomen om achteraf terug te kijken).
Heeft u vragen of suggesties voor ons opleidingsaanbod? Laat het ons weten via ons contactformulier
Dit zijn onze communicatie trainers
Linda Beerendonk
Business Development Trainer MSD AH Benelux.
Linda is gediplomeerd trainer met een voorkeur voor interactieve trainingen. Daarnaast is zij ook opgeleid paraveterinair. Naast haar opleiding als paraveterinair heeft Linda diermanagement gestudeerd aan de HAS (BSc) en dierwetenschappen op de universiteit van Essex in Engeland (MSc).
Dankzij haar ruime ervaring als accountmanager in de veterinaire branche kan zij zich goed inleven in de uitdagingen in de dierenartsenpraktijk. Linda geeft trainingen die gericht zijn op goede service en heldere communicatie.
Catharine Stuer
Business Development Trainer MSD AH Benelux.
Catharine Stuer kwam jarenlang als accountmanager bij dierenspeciaalzaken en dierenartsenpraktijken over de vloer en kent de gezelschapsdierensector als geen ander. Sinds enkele jaren werkt Catharine als business development trainer, waar zij dierenartsenpraktijken coacht in praktijkgroei, klantcommunicatie en adviesgesprekken.
Naast ervaren trainer is Catharine afgestudeerd als integrale professionele coach. Catharine is Belgische en geeft haar trainingen in zowel het Nederlands als in het Frans.
Dit zijn onze veterinaire trainers
Yolanda Schaap
Veterinary Science Liaison- Companion Animals
Yolanda is naast dierenarts ook een gecertificeerd trainer. Ze heeft ruime kennis en ervaring op het vakgebied immunologie en vaccineren. Zij geeft regelmatig onderwijs, lezingen en trainingen over vaccineren van gezelschapsdieren aan dierenartsen en andere professionals, waarbij zij de nieuwste wetenschappelijke inzichten vertaalt naar de praktijk. Yolanda geeft graag interactieve trainingen waarbij zij gebruik maakt van praktijkcases.
Lars Slingerland
Veterinary Science Liaison – Companion Animals
Lars is dierenarts en geeft graag interactief onderwijs over preventieve zorg en diabetes mellitus. Ook ondersteunt hij veterinaire professionals bij de begeleiding van hun suikerzieke patiënten, waarbij hij ook kan putten uit zijn ervaring als eigenaar van een suikerzieke kat. Lars heeft na zijn opleiding tot dierenarts 9 jaar aan de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht voor de suikerzieke patiënten gezorgd en is ook gepromoveerd op suikerziekte bij katten.
Nico Wertenbroek
Veterinary Science Liaison – Intensive Livestock
Nico Wertenbroek helpt u graag met al uw technische vragen. Hij weet van de hoed en de rand over varkensgezondheid door zijn jarenlange ervaring als Technical Manager en daarnaast de 7,5 jaar als varkensarts in het veld. In september 2019 startte hij bij MSD. Zijn eerst indruk: “Hier op de campus met 1.800 medewerkers barst het van de innovaties. Dat merk je aan alles. Het is prachtig om zo dicht bij R&D en productie te zitten, daardoor krijg je een veel beter gevoel met de producten. Bij MSD Animal Health gebeurt zoveel, het is mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren”.
Sonja Agten
Veterinary Science Liaison – Intensive Livestock
“Waar ik energie van krijg? Als we onze klanten met raad en daad bijstaan. Of er nu sprake is van een probleem of een adviesvraag om de bedrijfsvoering te optimaliseren: ze kunnen van ons op aan! Naast een zeer uitgebreid portfolio aan kwalitatieve producten, werken we met een dynamisch team van experts en bieden we een scala aan services. Zo is er voor elke uitdaging een oplossing. Samen gaan we ervoor en valt er heel wat te bereiken.”
Toine Cruijsen
Veterinary Science Liaison – Intensive Livestock
“Varkens gezond maken én houden. Dat is mijn uitdaging. Mijn promotie-onderzoek naar APP in het varken en het bedenken van de ResPig gezondheidsmonitor zijn enkele evergreens, die ook vandaag nog steeds een belangrijke bijdrage leveren aan varkensgezondheid. In mijn functie sta ik dicht bij de praktijk, mag ik complexe problemen analyseren, hoogwaardige producten inzetten en klankborden met R&D en klanten. Ik voel me als een vis in het water.”
Marc Schyns
Veterinary Science Liaison – Intensive Livestock
Ik zie het als uitdaging om te zorgen voor gezonde varkens en een gezond bedrijf. Het complexe samenspel tussen het varken, zijn omgeving en ziektekiemen maakt het verschil tussen gezond en ziek. Niet alleen is dat belangrijk voor het varken zelf, maar zeker ook voor het gehele bedrijf.
Met de verschillende experts om de hoek, uitgebreide analyses die in huis worden uitgevoerd en een breed scala aan producten, kunnen de puzzelstukjes in elkaar worden gelegd om tot een verbetering te komen van de diergezondheid. Die schakel in het proces wil ik graag zijn om de diergezondheid op varkensbedrijven verder te optimaliseren.
Pleun Penterman
Veterinary Science Liaison – Ruminants
Pleun Penterman is zowel dierenarts als coach. Ze zet graag haar vaardigheden en enthousiasme in om mensen aan het denken te zetten en te bewegen richting verandering.
Pleun heeft praktijkervaring als dierenarts en een voorkeur voor preventief en proactief werken. Een groot deel van haar werk richt zich op neonatale kalverdiarree, kleine herkauwers en uiergezondheid. Het gebruik van wetenschap van binnen en buiten het bedrijf zorgen ervoor dat ze dierenartsen en veehouders goed kan ondersteunen. Ondersteuning kan zowel telefonisch, door middel van een bedrijfsbezoek en/of door het geven van een training of een coachtraject.
Henk Kuijk
Veterinary Science Liaison – Ruminants
Henk is een praktisch ingestelde dierenarts. Hij heeft na zijn afstuderen dan ook 12,5 jaar als practicus gewerkt in één van de beste praktijken van Nederland. Hij heeft een sterke interne drive om zaken die vandaag goed gaan morgen nog beter te doen. Veterinair gezien heeft hij een bovenmatige belangstelling voor preventie van infectieziekten. Henk werkt dientengevolge inmiddels al 25 jaar als dierenarts voor MSD. Zijn hoofdaandachtsgebieden zijn infectieziekten en vaccinatie bij rundvee.
Zijn missie: gezonde dieren gezond houden. Henk is een warm voorstander van structurele, preventieve en proactieve aanpak. Na (ast) focus op IBR en BVD ligt zijn focus momenteel op B(ovine) R (espiratory) D(isease).
Henk beweegt zich even gemakkelijk op het boerenerf als in een R&D omgeving. Hij vertaalt de wetenschap naar de praktijk en vice versa. Hij deelt zijn ervaringen en inzichten graag met anderen en heeft jarenlang ervaringen met trainingen voor dierenartsen en veehouders. Zowel in groepsverband als ook individueel middels gezamelijke bedrijfsbezoeken (‘training-on-the-job’) en telefonisch ‘sparren’.
NL-NON-230400070